Իսկ Դուք գիտե՞ք, որ սմբուկի (eggplant) անունը ծագել է այն փաստից, որ 18-րդ դարում որոշ ֆերմերների բույսերը (plant) դեղնավուն երանգ ունեին և նմանվում էին հնդկահավի կամ սագի ձվի (egg):
Սմբուկը նպաստում է քաշ կորցնելուն, օգնում է շաքարային հիվանդության դեպքում, նվազեցնում է ստրեսը և անգամ կրճատում է քաղցկեղի հավանականությունը։ Այն հաճախ բուսակերների կողմից օգտագործվում է որպես մսի փոխարինող բաղադրիչ։
Սննդային արժեքը 100 գրամում՝
Ճարպեր` 0,1 գ
Ածխաջրեր՝ ~ 4,5 գ
Սպիտակուցներ՝ ~ 1,2 գ
Էներգետիկ արժեքը ~ 24 կկալ
0.5կգ
145֏
Customer reviews
Reviews
There are no reviews yet.
Write a customer review